Biztos, ami biztos

Hírmorzsák

Ha házhoz kell menned kárt becsülni, a kutya biztos, hogy hamis. Folyománya: Kifelé menet a kutya annál hamisabb, minél elégedetlenebb a gazda a megállapított kártérítési összeggel. Oldalági folyománya: Nincsen olyan kutya, amelyik nem harap.

 

Utazni jó PDF Nyomtatás E-mail

Nyáron, télen, tavasszal, ősszel. Utazni bármikor lehet. Ki-ki a maga kiválasztott évszak szerint és évszakot megcélozva választja ki úticélját. A gondtalan pihenés, sportolás, esetleg munka érdekében áll rendelkezésre számtalan utazási biztosítás.

->Kérj ajánlatot itt, és akár 24 órán belül biztonságban indulhatsz útnak!<-

Az ismeretlen környezet szépsége, varázsa az útikalauzok leírásán túl azonban számtalan veszélyeket is hordozhatnak. Ezekre még utazás elõtt lehet és kell is felkészülni. Jelenleg 8 biztosító 25 féle biztosítási módozata közül, 22 különféle eseményre biztosíthatja be magát az utazó. Magyarország uniós tagságával a határok átjárhatóbbakká váltak, az utazások során igénybe vett egészségügyi szolgáltatások finanszírozása és minősége azonban országonként eltérő. Az Európai Unióban évek óta elterjedt az ún. Európai Egészségbiztosítási Kártya , melyet az érvényes társadalombiztosítással rendelkezőknek a megyei egészségbiztosítási pénztáraknál lehet igényelni. Ez kizárólag sürgősségi betegellátásra használható az EU 25 tagállamában, azoknál az egészségügyi intézményeknél, akiknek a helyi társadalombiztosítással szerződésük van (állami kórházak). Alapelv az is, hogy az adott ország polgáraival azonos elbánásban részesül minden uniós állampolgár. A tagállamok többségében pedig nincs ingyenes ellátás: önrész fizetendő az orvosi kezelésért, a gyógyszerekért (receptdíj), sok helyen a kórházi ellátásért is külön díjat számítanak fel. Az önrész általában 20%.

 Image

Német nyelvű, elsősorban Ausztriában használható síútlevélét töltse le innen , melyre a sí felszerelés (síléc) legfontosabb adatai jegyezhetők föl. A lopások hatékonyabb felderítésében segíthet.


A legkedveltebb úti célok, Görögország és Horvátország esetében egy csonttörés alkalmával a kórházi ellátásért naponta 400 - 1500 Eurót is felszámítanak, a kórházba szállítás költsége mentőautó esetén 20 és 400 Euró között van. A legkedvezőbb tarifával számolva is a nyaralás teljes költségét felőrölheti e váratlan esemény. A megelőzés és felkészülés ilyen esetben pedig kifizetődő, hisz a 8 biztosító kínálatában 250 és 700 Ft között van a biztosítás napi díja, tehát mindössze napi 1-2 Euróba kerül a nyaralás biztonsága. A biztosítók utasbiztosításai széles körű védelmet nyújtanak. Többségük pótdíj nélkül is tartalmazzák a nyári sportok (pl.: vadvízi evezés) kockázatát. Autóval utazóknak igény szerint külön segítségnyújtási szolgáltatást is biztosítanak. 65 éves kor felett és Európán kívüli utazásoknál általában 50%-os pótdíjat számítanak fel.


A képet saját kezűleg készítettem a hágai tengerparton, 2009. április 23-án.

Még több információ és kapcsolat a Facebook-on! <-klikk!

 
< Előző   Következő >

Szavazások

Mit tesz a nyugdíjpénztári reálhozammal?
 
Biztos, ami biztos© 2021 Biztos, ami biztos
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Szoftver partner:HelmetSoft +36/30/632-3173