Hírmorzsák

Az, hogy egy biztosítás a legjobb a piacon, még nem jelenti azt, hogy jó termék.
 

Közel a határidő PDF Nyomtatás E-mail

Január 31. Eddig a napig kell befizetni a gépjármű kötelező-felelősségbiztosítás első negyedévi díjrészletét azoknak, akik az elmúlt évben biztosítót váltottak. A régi biztosító kártörténeti, bónusz-malusz igazolását az új szerződés megkezdését követő 90 napig kell eljuttatni az új biztosító felé. Amíg az nem érkezik meg, addig a szerződés A0-ás besorolásban, és alapdíjjal kerül rögzítésre. Az igazolás beérkezését követően a biztosítók visszamenőleg módosítják a bónuszbesorolást, illetve díjat.
Tudni kell, hogy a biztosítási díj  évre szóló, a féléves, negyedéves, illetve havi díjfizetések a biztosító "kedvezménye". Adás-vétel, illetve egyéb érdekmúlás esetén a díj a bekövetkező esemény napjáig (pl.:adás-vételi szerződés dátuma) illeti a biztosítót. 


A gépjármű kötelező-felelősségbiztosítással rendelkező autósok külföldi útjuk során úgynevezett Nemzetközi Zöldkártyával igazolták eddig biztosítottságukat. Uniós tagságunk és egyéb nemzetközi egyezmények révén ma már nem kötelező Európa nagy részén magunkkal vinnni ezen igazolást. Az egyszerűbb ügyintézés érdekében azonban célszerű kiváltani - ha a biztosító nem küldi ki automatikusan -, hiszen az autó adati mellett a biztosítás legfontosabb paramétereit is tartalmazza ez a dokumentum. A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége), honlapján összefoglaló táblázatban tájékoztat arról, mely országokban milyen feltételekkel igazolhatjuk biztosítottságunkat.

 

 
< Előző   Következő >

Szavazások

Mit tesz a nyugdíjpénztári reálhozammal?
 
Biztos, ami biztos© 2018 Biztos, ami biztos
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.
Szoftver partner:HelmetSoft +36/30/632-3173